Thuiswerken is het nieuwe werken

Het nieuwe werken, wat is dat eigenlijk? Veel mensen zullen antwoorden ‘thuiswerken’. Ook al werk je voor een werkgever van een groot bedrijf, steeds vaker mag je thuiswerken en dit maakt je flexibeler. Je kunt een keer wat later beginnen of juist veel meer doen vroeg op de dag, dit kan ook per dag verschillen. Thuiswerk is erg populair, veel mensen willen graag zorgtaken of het gezinsleven combineren met betaald werk. Ze willenthuiswerk zich nuttig voelen, geld verdienen, een dagelijkse bezigheid hebben, en een doel. Of het nu gaat over administratief werk, de telefoon opnemen of mail beantwoorden, het kan allemaal vallen onder thuiswerk. Maar je kunt ook als pedicure aan de slag gaan vanuit huis. Andere mensen bouwen liever websites. Allemaal vormen van thuiswerken waar jij ook voor kunt kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe baan of uitdaging. Hoe vaker je met anderen in gesprek gaat, hoe meer je te horen krijgt dat mensen thuiswerken en dit als positief ervaren. Maar pas op, dit gaat echt niet allemaal vanzelf. Doorzettingsvermogen, flexibiliteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dit heb je wel allemaal nodig om het als positief te ervaren en succesvol te laten verlopen.

Flexibeler met thuiswerken

Op het moment dat het thuiswerk goed bevalt en positief verloopt, dan ben je ook flexibeler. Je kunt als dat nodig is tussendoor iets met de kinderen doen, voor iemand zorgen of even de hond uitlaten. Met thuiswerk ben je namelijk flexibeler en kun je alles wat vrijer plannen. Je hoeft niet te zeggen ik werk van 09.00 uur tot 13.00 uur, maar je kunt ook tussendoor even met je zoon of dochter naar de huisarts als dat nodig zou zijn. Het belangrijkste is dat je gewoon je werktijden kunt plannen en daarnaast ook thuis kunt zijn voor de rest van het gezin. Dit is voor veel mensen de reden om te kiezen voor het nieuwe werken. Vooral moeders willen graag thuis zijn voor de kinderen als zij uit school komen, en de banen liggen niet voor het oprapen als je maar tot half vier wilt werken bijvoorbeeld. Maar met thuiswerk kun je je eigen tijden bepalen en kun je werken én voor de kinderen zorgen als zij thuis komen uit school.

Aan het werk, thuiswerken!

Als je het allemaal als positief ervaart en je hebt er zin in, dan kun je zelf bekijken welk thuiswerk er bij je past. Zorg dat je van jezelf je valkuilen en je sterke punten weet, zodat je hier met name in het begin op kunt letten en hier aan kunt werken. Wen jezelf vanaf het begin af aan meteen aan dat je een planning maakt en dat je deze ook gebruikt. Uitstellen is gemakkelijk, maar het werk moet wel gedaan worden! Eerst werken, daarna de rest, combineer het met je gezinsleven en je ziet dat je het veel leuker hebt want veel mensen voelen zich veel nuttiger als zij met thuiswerk bezig zijn!